dimarts, 17 de febrer del 2015

Patrick Rothfuss afirma que està acabant de polir “Les portes de pedra”, la tercera novel•la de la saga d’en Kvothe



Novetats pel que fa el tercer llibre de la saga de la “Crònica de l’Assassí de Reis”, de Patrick Rothfuss, els dos primers llibres de la qual, “El nom del vent” i “El temor d’un home savi”, han estat publicats en català per Random House Mondadori. L’autor nord-americà, en una entrevista al diari xilè “El Mercurio”, publicada el passat diumenge 15 de febrer, ha declarat que es troba en ple procés de revisió del llibre, que sembla que portarà per títol “Les portes de pedra”. 

Rothfuss ha declarat que està acabant de polir la novel·la i que vol entregar als seus lectors “un llibre perfecte, perquè els lectors s’ho mereixen”. “Tinc escrit tot un esborrany, que té parts que són perfectes, fins i tot precioses. D’altres parts, no tant”, continua l’escriptor de Wisconsin. “Hi ha més de tretze històries diferents i necessito assegurar-me que cadascuna rebi el tractament adequat, i que no es trepitgin les unes amb les altres”. L’autor admet que ha rebut molta pressió per part dels lectors per acabar el tercer llibre, mentre ell intenta crear una obra d’art.

Preguntat sobre què farà després d’acabar la trilogia de la “Crònica de l’Assassí de Reis”  i si continuarà situant les seves noves històries en el món fantàstic d’en Kvothe, na Denna, els Xandrian i companyia, Rothfuss afirmà: “No necessito deixar el món que he creat per explicar les noves històries que em ballen pel cap. He agafat molt d’afecte a Temerant [el món on es desenvolupa la seva trilogia]. Hi vaig posar molta feina i el vaig fer prou gran com perquè tinguessin cabuda moltes històries”.


Sobre l’auge de la literatura fantàstica a nivell mundial, creu que aquest gènere és el que dóna més llibertat a l’escriptor per poder fer allò que vulgui. Segons Rothfuss, allò que volem, en fantasia “ho podem fer tant gros com dracs, i una guerra per un tron, o tant petit com una noieta que travessa una porta per trobar els seus pares”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada