dimecres, 4 de març del 2015

“Joc de Trons” I, II i III, els còmics que es basen en “Cançó de Gel i Foc”




Mentre George R. R. Martin segueix treballant en la sisena part de la seva “Cançó de Gel i Foc”, una novel·la que sembla que es titularà “Vents d’Hivern”, els lectors de la seva obra tenim altres llibres basats en el seu món –i en la nostra llengua- per fer passar millor el temps que encara queda fins que surti al carrer l’esmentada obra. De moment, en català tenim tres còmics editats pel Grup 62, concretament pel seu segell Fanbooks dins la col·lecció Comic Books.


El guió de tots tres llibres (“Joc de Trons I”, 176 pàgines; “Joc de Trons II”, 179 pàgines; i “Joc de Trons III, 179 pàgines”), basats en l’obra de George R. R. Martin, ha anat a càrrec de l’escriptor Daniel Abraham, mentre que llur dibuixant ha estat Tommy Patterson. La traducció al català ha anat a càrrec de Xevi Solé.


Aquestes tres obres tenen una qualitat altíssima, són de tapa dura i estan molt ben acabats. Les il·lustracions ens transporten directament als paisatges del Nord, al país dothraki, al Mur, al Niu d’Àligues de la Vall d’Arryn i a Port Reial –capital dels Set Regnes, que en algun moment en el segon còmic és anomenada “Desembarcament del Rei”, un lapsus del traductor, suposo, per influència de la sèrie doblada al castellà-.


De moment, els tres còmics segueixen, a grans trets, els fets esdevinguts durant el primer llibre dels cinc publicats fins ara de “Cançó de Gel i Foc” –això vol dir que, si a cada volum de la saga de novel·les li corresponen tres còmics, finalment se n’acabaran publicant quinze??-, essent fidels, sobretot, a la sèrie televisiva de HBO. Si ens hem de posar llepafils, si alguna cosa els manca és una mica de la brutalitat que transmeten els llibres, però bé, sempre hi haurà algú a qui no li acabarà de convèncer cap adaptació dels originals de George R. R. Martin. 


Faig un esment especial a la portada del segon dels còmics, que transmet tota la força, la grandiositat i l’èpica d’un indret emblemàtic de “Cançó de Gel i Foc” –el Mur de Gel- i d’uns personatges que són centrals en la magna història de George R. R. Martin –en Jon Neu i en Tyrion Lannister-. Les portades dels altres dos còmics són millorables.


Per acabar, si voleu saber si val la pena adquirir aquests tres còmics us diré que sí: estan molt bé de preu (15 euros) per tenir unes 180 pàgines cadascun i ens poden ajudar, tal com ja he dit abans, a omplir satisfactòriament part del buit que ens ha quedat als seguidors de “Cançó de Gel i Foc” després de la lectura de les cinc monumentals novel·les. Però sobretot, els gaudireu molt! Ara només ens mancaria demanar als déus antics i als déus nous que els diversos relats de l’escriptor nord-americà situats en els Set Regnes i que s’estan traduint a altres llengües també es tradueixin al català. Però això ja són figues d’un altre paner!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada