dilluns, 19 de juny del 2017

Saba nova a la fantasia èpica en català: “La Pedra de la Llum”, de Carles Vilar



Feia temps que Cròniques de Neopàtria s’havia convertit en l’altaveu de tots aquells lectors catalans que ens sentíem orfes de referents literaris de fantasia èpica en la nostra llengua. Ens estranyava que, pràcticament, no hi hagués escriptors de fantasia èpica en català. És cert que la nostra literatura no té gaire múscul a nivell editorial, de grans xifres i best-sellers, però sí que té grans escriptors de prestigi internacional que no tenen res a envejar als grans de la literatura universal contemporània. Però semblava que hi havia una mena de maledicció mordoriana que no permetia l’aparició de noves obres literàries de fantasia èpica en català. Era com si una inexplicable malastrugança, potser ordida per Sàuron en persona, hagués caigut sobre el nostre gènere en la nostra llengua.

Ara, tanmateix, del cor de la Comarca, en aquest cas, del Vallès Oriental, de la Garriga, en sorgeix una nova esperança per a tots els lectors d’aquesta nostrada Terra Mitjana catalana. L’escriptor es diu Carles Vilar i, amb la seva màgia, ens vol il·luminar el camí de la fantasia èpica en català amb una relíquia meravellosa: la seva novel·la “La Pedra de la Llum” (Ed. Tempore, 2017).

El primer que ens atreu d’aquest llibre és la seva portada, obra de l’artista Pau Gasol Valls. Hi veiem un paisatge de meravella, dues persones albirant una ciutat fantàstica i un drac solcant el cel. Una il·lustració de molt bona factura que ens fa venir ganes de saber qui són aquests dos personatges i quines aventures viuran.

Sabem que aquesta és la primera novel·la d’una ambiciosa trilogia que, de ben segur, ens farà passar moltes hores d’una lectura que ens mantingui enganxats al llibre i, si pot ser, ens faci pensar i ens faci somiar desperts!

A Cròniques de Neopàtria (blog i facebook) us anirem informant sobre aquesta trilogia i, de seguida que ens hàgim llegit “La Pedra de la Llum” (ens en morim de ganes!!!!), us en deixarem la ressenya!

Sinopsi:
 
Les pedres precioses de l’interior de cada ésser els guiaven. Eren els camins a seguir per formar part del que els Primers Déus havien creat. La llum de les pedres havia sorgit per fer-se sentir, fer-se cercar i per aprendre a viure-hi fins al final.

Potser era el moment de cercar aquella llum que venia del passat, ara esvaïda per les tenebres del temps, només retrobada per les ments més despertes i buscada en els llibres més sagrats.

¿Quin futur esperava Khorluith, la terra de les pedres?

¿Què amagava el passat?

Un viatge a l’interior de cadascú, un viatge per conèixer-se a si mateix. Un viatge al passat i al cor de les llegendes.

Una eterna lluita entre la llum i la foscor.

Llibreries on es pot aconseguir (tot esperant que se'n vagin afegint de noves):



Llibreria Strogoff LA GARRIGA
Llibreria Biset LA GARRIGA
Llibreria La Gralla GRANOLLERS
La impossible BARCELONA
Llibreria Ona BARCELONA
CAP I CUA BARCELONA
LLIBRES PARCIR MANRESA
Llibreria Racó del Llibre RUBÍ
Llibreria Gaudí REUS
Galatea Llibres REUS
Llibreria Adsera TARRAGONA
Llibreria La Capona TARRAGONA
Llibreria Caselles LLEIDA
Llibreria Geli GIRONA
Llibreria Empúries GIRONA
Còmics Vint-i Dos GIRONA

AMAZON INTERNET
AGAPEA INTERNET


4 comentaris:

  1. És un llibre preciós, on s'hi pot trobat fantasia, aventura, i també un rere fons increíble del que és la lluita que tots tenim entre la llum i la foscor i el camí que hem de seguir. Totalment recomanable

    ResponElimina
  2. Es un d'aquells llibres que et deixarà amb ganes de més i més.

    ResponElimina