dimecres, 13 de setembre del 2017

L’antologia de relats Canalles, amb relats de G.R.R. Martin, Rothfuss, Abercrombie, Gaiman i Lynch, es publicarà en català abans d’acabar el 2017

Portada del llibre original en anglès
Fa uns dies us vam anunciar a través de Facebook una gran notícia. L’editorial valenciana Llibres de l’Encobert ha comprat els drets per a l’Estat espanyol del recull relats d’escriptors de fantasia en llengua anglesa que porta per títol Rogues, publicat originalment l’any 2014 i editat per George R. R. Martin i Gardner Dozois. La temàtica que uneix tots aquests relats és la picaresca, els personatges de poca vàlua moral, que fan servir la seva intel·ligència per actuar amb mala fe per treure’n un profit personal


El llibre serà traduït al català en la seva variant del País Valencià per Valentí Martí i en la nostra llengua es titularà Canalles, tot agafant part del títol del relat que George R. R. Martin aporta a aquest recull, El príncep canalla.

D’aquesta faisó, doncs, Llibres de l’Encobert ha anunciat que podrem trobar Canalles a les llibreries abans que s’acabi aquest 2017.

En aquest recull hi podem trobar, tal com hem dit, el relat El príncep canalla, de George R. R. Martin, una història que s’esdevé uns cent anys abans dels esdeveniments narrats a la saga de “Cançó de Gel i Foc”, protagonitzat per Daemon Targaryen.

També hi podem trobar un relat de Patrick Rothfuss ambientat en el seu món de Temerant, on s’esdevé la història de la saga “Crònica de l’Assassí de Reis”. Aquest relat en anglès es titula The Lightning Tree i la història que s’hi narra –protagonitzada per en Bast- s’esdevé més o menys un mes abans que el Cronista arribi a la fonda de la Pedra Fita, regentada per en Kvothe. En aquesta història en Bast, un ésser de fae, manipula una colla d’infants del vilatge per aconseguir els seus objectius.

Una altra narració de Canalles és de l’autor anglès Joe Abercrombie, i està ambientada en el seu món de la saga “La primera llei”. Es titula en anglès Tough times all over.

Dos altres autors molt coneguts que participen en aquest recull són Neil Gaiman, amb el relat How the marquis got his coat back, situat en el seu univers de Neverwhere i Scott Lynch amb el conte A year and a day in Old Theradane.


Ens morim de ganes que arribi el dia que puguem llegir aquest llibre que, a més de ser una excel·lent aportació a la fantasia èpica en llengua catalana, de ben segur que ens farà gaudir moltíssim d’una bona estona de lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada