dijous, 19 d’octubre del 2017

“Mites nòrdics”, de Neil Gaiman. Novetat editorial!

La visita d’una llibreria gairebé sempre et porta sorpreses molt agradables. I això és el que em va passar ahir. Vaig entrar a la llibreria Ça Trencada de Blanes per tafanejar una mica les darreres novetats editorials i me’n vaig endur un parell de sorpreses molt plaents i totalment inesperades. En primer lloc vaig veure “Mites nòrdics”, el darrer llibre de l’escriptor anglès de fantasia Neil Gaiman (Portchester, Anglaterra, 1960), el qual novel·la les principals llegendes de la mitologia nòrdica o víking. En aquest llibre hi trobareu els déus, els herois, els gegants del panteó nòrdic, Odin, Thor, Loki..., personatges novel·lescos que de ben segur ens fascinaran de la mà de Neil Gaiman. No en tenia ni idea que la novel·la s’hagués traduït al català i es veu que va sortir al carrer el passat dia 11 d’octubre, editada pel segell Catedral Books, del grup Enciclopèdia Catalana, amb traducció d’Anna Llisterri. La segona sorpresa agradable va ser trobar “El gegant enterrat”, de l’escriptor anglès amb ascendència japonesa Kazuo Ishiguro, acabat de premiar amb el Nobel de Literatura, del qual, com he dit abans, ja en parlaré més endavant.

Després de sortir de la llibreria, amablement atès per en Xavi, el llibreter, de seguida vaig córrer cap a casa amb “Mites nòrdics” a sota el braç, a punt per començar-lo a devorar en aquests dies tan convulsos però amb un avenir tan esperançador per al país –i, de retruc, per a la nostra llengua i per a la nostra literatura-. Aquesta nit passada ja he començat a llegir-lo. Ben aviat us el ressenyaré.

Aneu a la llibreria corrents, que allà el trobareu!

Ací sota us en deixo la sinopsi que apareix a la contraportada:

Un viatge per les llegendes i els mites nòrdics de la mà d’un dels narradors més influents de la literatura actual, Neil Gaiman.

Violència, traïcions, poder...

Amb l’habilitat i l’enginy que el caracteritzen, Gaiman es posa a la pell dels déus per crear una història que no podràs deixar de llegir.

Gaiman crea un fascinant arc narratiu que explora l’astúcia d’Odin, la impulsivitat de Thor i la inesgotable manipulació de Loki. Una història que comença amb l’origen dels llegendaris nou mons i acaba amb l’apoteòsic Ragnarok.

Gaiman, igual que altres mestres de la fantasia com ara J. R. R. Tolkien o George R. R. Martin, té una obra literària fortament influenciada per la mitologia nòrdica. Per això, ara ha decidit anar directament a la font per rendir-li homenatge.


EL LLIBRE PERFECTE PER ALS QUE ESPEREN AMB IMPACIÈNCIA ELS NOUS CAPÍTOLS DE JOC DE TRONS.1 comentari: