dijous, 31 de desembre del 2015

“Mitja Guerra”, de Joe Abercrombie, en català el 21 de gener



El proper 21 de gener sortirà al carrer i en la nostra llengua "Mitja Guerra", la tercera part de la saga de fantasia èpica adreçada a tots als públics –també al young adult- "El Mar Trencat" –en principi una trilogia-, de Joe Abercrombie.

Recordem que aquesta saga es situa en un món d’ambientació molt semblant a l’Europa nòrdica i oriental de l’època dels víkings. De fet, els regnes nòrdics d’aquest món, Gettland, Throvenland, Vansterland i Sagenmarca ens recorden als principals regnes nòrdics o víkings –Suècia, Noruega, Dinamarca i Islàndia-. El primer llibre, “Mig Rei”, ens narra les aventures del jove Iarvi, fill del rei de Gettland, per arribar a venjar l’assassinat del seu pare. En el segon llibre, “Mig Món”, en Iarvi organitza una expedició que sortirà de Gettland cap als regnes de l’Est per cercar aliats per protegir la seva terra de les ambicions de l’Alt Rei de Casa Skeken, i aquí apareixeran dos nous joves personatges carismàtics, l’Espina Bathu, una noia guerrera, i en Brand, un noi que vol ser soldat però al qual li repugna haver de matar. En tots dos llibres la màgia hi apareix amb comptagotes –més a “Mig Món” que no pas a “Mig Rei”- i les aventures bèl·liques marca de la casa Abercrombie hi són del tot presents.

Esperem que amb la finalització –probable- de la saga “El Mar Trencat” –editada per Rosa dels Vents / Random House i traduïda per Mireia Alegre i Imma Estrany-, no s’acabin aquí les traduccions a la llengua catalana de l’obra de Joe Abercrombie. La trilogia “The First Law” –que es podria traduir al català com “La Primera Llei”- i els altres tres llibres d’aquest món s’han convertit en referències de la fantasia èpica adulta a nivell internacional, i la seva traducció al català hauria de ser urgent. Tant de bo ho vegin d’aquesta faisó els editors en la nostra llengua.


Sinopsi: La princesa Skara ha vist com tot el que estimava es convertia en sang i cendres. La seva dinastia ha estat aniquilada i en ser ella l'única supervivent haurà de vèncer l'aflicció i el terror, afilar la ment i lluitar com a reina de Throvenland. El pare Iarvi ha recorregut un llarg camí i de ser un esclau esguerrat ha passat a ser un clergue poderós. Ha aconseguit que els seus antics enemics esdevinguin els seus aliats, i ha assolit una pau inestable, ja que l'àvia Wexen ha organitzat un exèrcit mai vist d'ençà que els elfs es van enfrontar a Déu.

Tothom es prepara per a la batalla que s'està gestant i en Raith, el portador de l'espasa de Grom-gil-Gorm, també. Per a ell, però, la presència de l'Skara és un bàlsam que alleuja qualsevol ferida. I l'Skara, al seu torn, detecta, sorpresa, que el somriure d'en Raith és com una flama capaç de caldejar la nit més gèlida.

N'hi ha que han nascut per lluitar, potser per morir. D'altres s'estimen més viure en la llum. Però quan la mare Guerra estén les seves ales, amenaça de sumir tot el mar Trencat en la foscor més profunda.

Mitja guerra és l'entrega final de la trilogia «El mar Trencat», que va arrencar amb Mig rei i va seguir amb Mig món. Quan es van publicar en anglès, les dues novel·les es van situar a les llistes de llibres més venuts de The Sunday Times. Si bé Abercrombie ja havia venut més de dos milions d'exemplars del seus llibres arreu del món, traduïts a vint-i-sis llengües, amb aquesta nova saga ha consolidat l'èxit entre la crítica i els lectors, i s'ha confirmat com un autor de best sellers per a tots els públics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada